Ensorinstituut

Het begint hier! Inspireer, creëer & onderneem.

Hotelleerlingen nemen deel aan de AEHT Palm Trophy

De leerlingen Jason Smis – 6 TSO Hotel
Laure Van Hoey – 6 BSO en Arne Mares – 5 BSO Restaurant Keuken, maken zich weer klaar voor een nieuwe wedstrijd: de AEHT Palm Trophy…
Op 20 en 21 februari stappen verschillende leerlingen opnieuw in de ring en werken deze keer rond varkensvlees en Belgische bieren. Ze moeten 3 verschillende rondes doorlopen: een individuele schriftelijke test, een theoretische voorbereiding en een praktische proef.

Met de schriftelijke test willen de organisatoren de technische kennis van de leerlingen testen. Vervolgens maken ze een voorbereiding voor hun praktische proef en dan kunnen ze beginnen aan het echte werk. Elk ‘keukenteam’ moet een hapje, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert maken met daarbij een bijpassend biertje. Het ‘restaurantteam’ serveert deze vervolgens aan de jury.

En dan uiteraard… het team dat de meeste punten behaalt wint de AEHT PALM TROPHY! We wensen de deelnemers en de begeleiders L. Deroo en leerkracht Eveline Heyman veel succes!