Ensorinstituut

Het begint hier! Inspireer, creëer & onderneem.

5 & 6 BRK in the mood for food

De leerlingen van het 5de en 6de jaar restaurant en keuken trokken vandaag naar Roeselare voor een opleiding over tarwe en pasta. Dit is een opleiding georganiseerd door RTC West-Vlaanderen i.s.m. Soubry. Na een film over de fabricage en het verpakken en verdelen van de producten in de Soubryfabriek konden de leerlingen aan de slag. In een echt laboratorium onderzochten we verschillende zaken i.v.m. de samenstelling van bloem en griesmeel. Met deze wetenschap kunnen de leerlingen vanaf nu de juiste keuze maken in het grote assortiment van meel! Wees maar gerust dat de leerlingen van onze hotelafdeling vanaf nu de juiste keuze kunnen maken wat betreft de beste kwaliteit en bloemsoort om hun verschillende gerechten te bereiden. In de namiddag werden 3 verschillende soorten deeg gemaakt die dan afgebakken werden tot heerlijke broden. Het was een leerzame dag met een voorbeeldige groep leerlingen. De afwezigen hadden ongelijk!

Het volledige album