Ensorinstituut

Het begint hier! Inspireer, creëer & onderneem.

De leerlingen van 3 en 4 BRK komen alles te weten over vlees

De leerlingen van het derde en vierde jaar Restaurant en Keuken van de hotelafdeling bezochten op vrijdag 13 maart 2015 de slagerijafdeling van het KTA Diksmuide. Ze kregen een rondleiding doorheen de vele stadia van de vleesverwerking, van pekelen van verschillende vleesdelen tot een demonstratie van het maken van worst en boudin blanc. . Ze mochten er tevens deelnemen aan een workshop hamburger maken. Tot slot werd er een half varken door de slager vakkundig versneden. We kregen er een volledige uitleg bij over alle deelstukken. In de namiddag gingen we volledig terug naar de oorsprong van het rundsvlees. Bij het bezoek aan een Limousinkwekerij te Tielt werd het al vlug duidelijk dat dit beroep geen sinecure is. De boer gaf ons vol overtuiging de volledige uitleg waarom hij deze mooie dieren kweekte, na de uitleg mochten de leerlingen de dieren ook voederen.