Ensorinstituut

Het begint hier! Inspireer, creëer & onderneem.

Restaurant en Keuken

Lessentabel

Eén en al bedrijvigheid in onze hotelschool!

In de 2de graad van de afdeling Restaurant en Keuken oefen je 3 dagen per week, zowel in de keuken als in de zaal.

Je traint dit  zowel in de praktijklessen als in onze didactische restaurants.

We organiseren ook tal van activiteiten binnen en buiten de school.

We beschikken over degelijk uitgeruste praktijk- en vaklokalen en evolueren mee met de culinaire trends.

Eerst kook je voor je eigen klas, later in het jaar werk je voor klanten in de “Bistro”, het oefenrestaurant van de school.
Naast koken organiseer je ook het restaurantgebeuren en de service aan de klanten

Vanaf de 3e graad Restaurant en Keuken en de 3de graad TSO Hotel serveer je een 3-gangenmenu met aangepaste dranken in het gastenrestaurant “Hostellerie”.

Goed aangeleerde keukentechnieken met aandacht voor afwerking en dresseren van de borden, perfecte bediening, vriendelijke en vlotte omgang met de klanten… als je in onze hotelschool afstudeert, ben je klaar voor een boeiende en uitermate creatieve job.
De opleiding betekent niet noodzakelijk dat je in een keuken of restaurant moet gaan werken, want de hele voedingssector ligt voor je open.

Stages doe je in vooraf goed uitgekozen horecazaken. Je wordt er klaargestoomd om goed voorbereid op de arbeidsmarkt te komen.

Wie de praktijk niet wenst in te stappen, kan zich verder specialiseren via een 7de specialisateitenrestaurant.

INFRASTRUCTUUR

ONZE NIEUWE HOTELSCHOOL IN AANBOUW

Net naast het hoofdgebouw van het Ensorinstituut, Gen. Jungbluthlaan 4
(op de site van het voormalige Vormingsinstituut) moet de nieuwe hotelschool klaar zijn tegen september 2018...
Dit moderne gebouw zal ingericht en uitgerust zijn volgens alle eigentijdse normen en standaarden.

De leerkrachten professionaliseren zich elk jaar  via allerlei opleidingen waardoor hun onderwijs up-to-date is.

GETUIGSCHRIFTEN

Studiegetuigschrift BSO en getuigschrift bedrijfsbeheer.
 

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Op het einde van je opleiding ben jij een vakman of vakvrouw die klaar is voor de veeleisende arbeidsmarkt. Dat betekent niet dat je altijd in een keuken of restaurant moet gaan werken: de hele voedingssector ligt voor je open.
Na het 6 jaar behaal je het getuigschrift en een apart attest bedrijfsbeheer om je als zelfstandige te kunnen vestigen.

 

Lessentabel

  2° Graad
 
Godsdienst/ N.C. Zedenleer 2 2
Project algemene vakken 6 6
Frans 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
HOTEL: theorie en praktijk aangeboden in geïntregeerde momenten    
Theorie Hotel 4 4
Praktijk Hotel 18 18
Totaal aantal uren 34 34