2DE GRAAD ELEKTRO- TECHNIEKEN
Elektrotechnieken is een technisch-wetenschappelijke studierichting uit de dubbele finaliteit.
Leerlingen krijgen een brede algemene vorming en maken ook uitgebreid kennis met industriƫle technologie. In het specifiek gedeelte heb je zowel de theorie als de praktische uitvoering van toegepaste elektriciteit en een klein stukje toegepaste mechanica.
Elektrotechnieken is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in technologie en in het bijzonder in verschillende elektrische toepassingen.
In deze studierichting werken leerlingen niet alleen met hun hoofd, maar gaan ze ook aan de slag met toepassingen in technische realisaties. Ze maken o.a. kennis met verschillende materialen, gereedschappen en technieken en ontwerpen en realiseren constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT.
De vervolgopleiding in onze school is Podiumtechnieken.
Vanaf het 3de jaar gaat het project BYOD (Bring Your Own Device) van start. We zetten de laptop optimaal in als didactisch hulpmiddel. Het oefenen en uitvoeren van opdrachten thuis zijn essentieel. Daarom moet iedereen een eigen pc aanschaffen.
4de
3de
2DE GRAAD
LESSENTABEL
Godsdienst / N.C. Zedenleer
2
2
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Cluster Taal en Cultuur
Nederlands
Frans
Engels
Geschiedenis
Burgerschap
9
8
Cluster Wiskunde - Wetenschappen
Wiskunde
Wiskunde coaching
Natuurwetenschappen
T. Informatica
Aardrijkskunde
5
6
FLEXUREN
2
2
Specifieke vakken
Elektriciteit
Toegepaste Fysica
Toegepaste Wiskunde
13
12
Artistieke Expressie
1
0
Totaal
33
32
Na de 2de graad kan je de volgende richting kiezen
TOELICHTING BIJ DE LESSENTABELLEN
In de lessentabellen kan je zien dat we in de dubbele finaliteit werken met vakkenclusters, gegeven door meerdere leerkrachten.
Daarnaast krijgen leerlingen flexuren in hun rooster. In deze flexuren zullen de leerlingen, steeds onder begeleiding van een leerkracht of coach, leerstof kunnen inoefenen, zich kunnen verdiepen of net extra ondersteuning krijgen bij bepaalde vakken. Hier kan gestudeerd worden, leren de leerlingen in groep werken, krijgen de leerling hulp bij het maken van de juiste studiekeuze,...