3DE GRAAD DUAAL RESTAURANT & KEUKEN
In de aanloopfase heb je minimaal 28 opleidingsuren per week en combineer je een schoolcomponent en een aanloopcomponent.
Hier zien wij voor leerlingen met een passie voor het vak een kans om zich op een andere manier te vervolmaken als kok of kelner zonder het traditionele schoolse traject te moeten volgen.
We combineren op die manier het schoolgaan met praktijkervaring opdoen op de werkvloer. In de praktijk houdt dit in dat je een doorgedreven opleiding krijgt in een voor jou geselecteerde horecazaak en dat je daarnaast voor een aantal uren algemene en beroepsgerichte vorming naar school gaat.
In de opleiding Restaurant & Keuken Duaal leer je onder andere:
voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen, te ontvangen en te stockeren conform de HACCP-regels;
koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken te bereiden;
de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren;
de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen;
bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel met de huidige technologische hulpmiddelen;
dranken en/ of gerechten te serveren en ze eventueel aan tafel af te werken;
af te rekenen met de verschillende digitale mogelijkheden.
Je dient je opleidingstraject te vervullen binnen beide disciplines namelijk RESTAURANT & KEUKEN.
De opleidingen duaal omvatten 38 uur in een week en bestaat uit een schoolcomponent en een werkplekcomponent.
Ben je arbeidsbereid, maar nog niet arbeidsrijp dan kan je instappen in het aanloopstructuuronderdeel van de richting. Dit kan op elk moment van het schooljaar starten. Het doel van de aanloopfase is om de leerling zo snel als mogelijk voor te bereiden op een instap in duaal leren.
De algemene basisvorming binnen dit standaardtraject omvat de eindtermen van het voltijds secundair onderwijs van de 2de en 3de graad arbeidsmarktfinaliteit.
2de
1ste
3DE GRAAD
LESSENTABEL
Frans
2
2
Artistieke Expressie
1
0
Project Wiskunde - Wetenschappen
· Wiskunde
· Natuurwetenschappen
· Aardrijkskunde
3
2
Project Taal en Cultuur
· Nederlands
· Burgerschap
· Geschiedenis
· Economie
4
6
Praktijk op school
6
6
Trajectinvulling
· Via aanloopfase 12 uur
· Via tewerkstelling 22 uur
6 CLUSTERS RESTAURANT & KEUKEN DIE VOOR MINSTENS 20U OP DE WERKVLOER WORDEN GEREALISEERD
· Initiatie Keuken
· Basis Keukentechnieken & -bereidingen
· Basis Keukenorganisatie
· Bediening Zaal
· Organisatie Zaal
· Zaalbereidingen & -versnijdingen