7DE JAAR DUAAL KOK
Wil je Kok Duaal volgen, dan dien je een studiegetuigschrift
(D)BSO op zak te hebben in het studiegebied Voeding of Horeca.
Je leert er alle kneepjes van het vak. Alle werkzaamheden zoals het plannen, organiseren en controleren tot het opstellen van een seizoengebonden menukaart komen aan bod. Ook het beheren van voorraden, recepturen en kostprijsberekeningen behoren tot de opleiding. Kortom, je leert er leiding hebben over een goed draaiende gastronomische keuken, waar je ook met collega’s leert omgaan.
Als professionele kok heb je tal van toekomstmogelijkheden. Restaurants springen het meest in het oog, maar er zijn ook brasserieën en eethuizen die bijzonder kwalitatieve gerechten aanbieden. Ook grootkeukens zullen je kennis zeer waarderen.
De opleidingen duaal omvatten 38 uur in een week en bestaat uit een schoolcomponent en een werkplekcomponent.
Ben je arbeidsbereid, maar nog niet arbeidsrijp dan kan je instappen in het aanloopstructuuronderdeel van de richting. Dit kan op elk moment van het schooljaar starten. Het doel van de aanloopfase is om de leerling zo snel als mogelijk voor te bereiden op een instap in duaal leren.
In de aanloopfase heb je minimaal 28 opleidingsuren per week en combineer je een schoolcomponent en een aanloopcomponent.
De algemene basisvorming binnen dit standaardtraject omvat de eindtermen van het voltijds secundair onderwijs van de 2de en 3de graad arbeidsmarktfinaliteit.
7DE SPECIALISATIEJAAR
LESSENTABEL
CLUSTERS RESTAURANT & KEUKEN DIE VOOR MINSTENS 20U OP DE WERKVLOER WORDEN GEREALISEERD
20+
20+
Godsdienst / N.C. Zedenleer
2
2
Beroepsgerichte Vorming in de school
4
4
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Project Algemene Vakken
6
6
Frans